Tijdens de fotografiewandeling krijgen de deelnemers allerlei tips over lichtval, compositie en camera-instellingen. (foto: André Dümmer)
Tijdens de fotografiewandeling krijgen de deelnemers allerlei tips over lichtval, compositie en camera-instellingen. (foto: André Dümmer)

Fotografiewandeling rondom Vesting Bourtange

Algemeen

BOURTANGE - Noord Nederland te Voet en AureliaTree organiseren op zaterdag 9 april een fotografiewandeling  met high tea rondom de Vesting Bourtange.

Tijdens deze fotografieworkshop wordt er gewandeld langs en door het vestingstadje Bourtange. Rond het stadje lag het Bourtangermoor, het grootste moeras van West-Europa. In de loop van de tijd verdroogde het moeras en om de vesting ontoegankelijk te houden, werd rond 1742 een stuk grond afgegraven en onder water gezet, de Natte Horizon. Stichting Het Groninger Landschap heeft dit land in 2005 voor een deel gereconstrueerd en het gebied is van groot belang voor de natuur. Er leven libellen, bruine en groene kikkers, de ijsvogels, dassen, koevinkjes, citroenvlinder, gehakkelde aurelia en er zijn wilde planten als de blauwe knoop en de zwolse anjer te vinden.

De 7 kilometer lange wandeling gaat voor een deel door het vroegere Bourtangermoor en langs de Natte Horizon van Bourtange, over onverharde paden en zandruggen. Natuurlijk wordt er ook door de vesting gewandeld. De deelnemers kunnen hier naar wens op eigen gelegenheid door de vesting dwalen of met de fotograaf wandelen en fotograferen. Fotograaf André Dümmer geeft informatie en aanwijzingen over lichtval, compositie en camera-instellingen. Bovendien worden de deelnemers getrakteerd op lekkers uit historische lekkernijen tijdens de high tea die is gemaakt met biologische ingrediënten. 

De fotografieworkshop is zowel voor beginners als gevorderden en begint om 13.00 uur. De deelnemers maken foto’s met hun eigen (digitale) camera of smartphone.