Wie zich vrijwillig wil inzetten voor een ander, kan zich aanmelden via nldoet.nl. (foto: Oranje Fonds/Remko de Waal)
Wie zich vrijwillig wil inzetten voor een ander, kan zich aanmelden via nldoet.nl. (foto: Oranje Fonds/Remko de Waal)

Oranje Fonds zoekt vrijwilligers voor NLdoet

Algemeen

REGIO - Het Oranje Fonds is op zoek naar mensen die zich willen inzetten voor een ander tijdens NLdoet 2022, de grootste vrijwilligersactie van Nederland die op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart voor de 18e keer wordt gehouden.

Deze dagen zijn er in heel het land zo’n 5.000 activiteiten, waarbij iedereen een dag(deel) ertoe kan dóen voor andere mensen. Aanmelden kan via nldoet.nl.

Mensen die klaarstaan voor anderen zijn altijd al van groot belang voor de samenleving en door de coronacrisis zijn ze alleen maar belangrijker geworden. Veel verenigingen en stichtingen in Nederland hebben hun werk de afgelopen twee jaar anders moeten inrichten. Denk bijvoorbeeld aan zorgboerderijen, voedselbanken en dorps- en buurthuizen waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Activiteiten moesten op een alternatieve manier georganiseerd worden en veel dingen zijn noodgedwongen blijven liggen, zoals het opknappen van binnenruimtes en het organiseren van uitstapjes of evenementen voor de doelgroep. Hulp is tijdens NLdoet dan ook extra welkom. Omdat er duizenden activiteiten zijn in heel het land is er altijd wel één te vinden die bij iemand past, of hij of zij nu van koken, doe-het-zelven, tuinieren of bijvoorbeeld spelletjes spelen houdt.

Kennismaken
Met NLdoet wil het Oranje Fonds mensen laten ervaren dat vrijwilligerswerk niet alleen heel fijn is voor degene die geholpen wordt, maar dat het ook heel leuk is voor de vrijwilliger zelf. Tijdens deze twee dagen kan iedereen op een laagdrempelige, vrijblijvende manier kennismaken met vrijwilligerswerk. Niet alleen in Nederland, ook op alle Caribische eilanden van het Koninkrijk wordt meegedaan aan de actie. ,,Iedereen doet ertoe, dat is onze overtuiging’’, zegt Oranje Fonds-directeur Sandra Jetten. ,,NLdoet geeft mensen de mogelijkheid om er letterlijk en figuurlijk nóg meer toe te doen. Want je kunt op die manier iets betekenen voor een ander. Dat maakt, zeker voor mensen die weinig contacten hebben, een wereld van verschil.’’