Het eLAB in Bibliotheek Stadskanaal is weer open. Iedereen kan er experimenteren met nieuwe techniek (foto Bibliotheek Stadskanaal).
Het eLAB in Bibliotheek Stadskanaal is weer open. Iedereen kan er experimenteren met nieuwe techniek (foto Bibliotheek Stadskanaal).

eLAB Bibliotheek Stadskanaal weer open

Algemeen

STADSKANAAL - Het eLAB in Bibliotheek Stadskanaal is weer open gegaan. Iedere woensdagmiddag is er van 15.00 tot 17.00 uur open inloop en kunnen bezoekers experimenteren met de leukste technologieën.

Het eLAB in Bibliotheek Stadskanaal is dé maakplaats voor jong en oud. Bezoekers kunnen er leren programmeren met robots, een ontwerp maken voor de 3D-printer of duik nemen in virtuele werelden met een VR-bril. 

Ook is het mogelijk een eigen stop-motion video te maken. Het eLAB biedt alle ruimte voor creativiteit. Zo is het mogelijk een eigen T-shirt of mok te ontwerpen en bedrukken. ,,We zijn een tijdje gesloten geweest vanwege de coronamaatregelen maar gelukkig kunnen we nu weer open. Kom langs en ontdek de wereld van technologie”, aldus Yorick van den Bos, beheerder van het eLab. 

In de bibliotheken van Biblionet Groningen krijgen inwoners van de provincie Groningen volop de ruimte zich te ontwikkelen. Alle functies van de bibliotheek komen in het eLAB samen: mediawijsheid, leesbevordering en informatievaardigheden. Dit draagt bij aan de creatieve, technische en ondernemende vaardigheden van jong en oud.