De bibliotheken organiseren informatiemiddagen over Slimme Zorg Domotica. (foto: Biblionet Groningen/Marleen Annema)
De bibliotheken organiseren informatiemiddagen over Slimme Zorg Domotica. (foto: Biblionet Groningen/Marleen Annema)

Informatiemiddagen Slimme Zorg Domotica in bibliotheken

Algemeen

STADSKANAAL/WESTERWOLDE - Wie meer wil weten over zorgtechnologie en hoe deze ingezet kan worden om langer zelfstandig te kunnen wonen, is welkom op de Domoticadagen in de bibliotheken van Westerwolde en Stadskanaal. 

De dagen worden georganiseerd in samenwerking met Zorggroep Meander. Bezoekers krijgen antwoord op vragen als waarvoor ze zelf zorgtechnologie zouden willen inzetten en waarom er zorgtechnologie is? Naast het informeren over de verschillende mogelijkheden met Domotica komen ook specifieke zorgvragen aan bod. De informatiedagen vinden plaats op woensdag 9 februari in de Bibliotheek Ter Apel (van 10.30 tot 12.00 uur) en de Bibliotheek Vlagtwedde (van 13.30 tot 15.00 uur), op maandag 14 februari in de Bibliotheek Stadskanaal (van 14.00 tot 15.30 uur), op dinsdag 15 februari in de Bibliotheek Onstwedde (van 14.00 tot 15.30 uur) en op donderdag 17 februari in de Bibliotheek Musselkanaal (van 14.00 tot 15.30 uur).

De bijeenkomsten worden georganiseerd in het kader van de landelijke Slimme Zorg Estafette, die plaatsvindt tot en met 25 februari en is bedoeld om te informeren over innovatie, welzijn en preventie in de zorg. Iedere week komt een regio aan bod. De toegang is gratis, wel wordt men gevraagd te reserveren via www.biblionetgroningen.nl/agenda.