De collega's van Arie Vermeulen vormen een erehaag bij het crematorium in Stadskanaal. (foto: Persbureau Drenthe)
De collega's van Arie Vermeulen vormen een erehaag bij het crematorium in Stadskanaal. (foto: Persbureau Drenthe)

Politie neemt met erehaag afscheid van Arie Vermeulen

Algemeen

STADSKANAAL - Het politiekorps van Stadskanaal nam zaterdagmiddag met korpseer afscheid van hun collega Arie Vermeulen uit Nieuwe Pekela. 

Ruim tweehonderd collega’s vormden bij het crematorium in Stadskanaal een erehaag om hem een laatste groet te brengen. Vermeulen overleed vorige week vrijdag plotseling op 62-jarige leeftijd nadat hij onwel werd. De man met de grote witte baard was politieman in hart en nieren en was ruim veertig jaar werkzaam voor zijn werkgever. Hij werkte jarenlang bij de politie in Drenthe, de laatste jaren was hij actief als ploegchef in Ommelanden-Oost: eerst in Winschoten en later in Stadskanaal. Daarnaast was fietsen zijn lust en zijn leven. Afgelopen zomer nog maakte hij een fietstocht naar Zweden. 

Dat Vermeulen zeer geliefd was bij zijn collega’s bleek ook wel uit het Facebookbericht dat de Politie Stadskanaal na zijn dood plaatste: ,,Arie was een ontzettende betrokken collega en zowel op het werk als privé kon je op hem rekenen. Binnen ons team valt er een enorme leegte en stilte. Arie was iemand waarmee we konden lachen, maar ook serieuze discussies en gesprekken mee konden voeren op elk gepast niveau.’’