Afbeelding

Exloo, Odoorn, Borger, Buinen en Drouwen krijgen glasvezel

Algemeen

BORGER-ODOORN - De dorpen Exloo, Odoorn, Borger, Buinen en Drouwen worden dit jaar voorzien van glasvezel ‘tot in de woning’. 

De afgelopen drie jaar zijn de buitengebieden en de meeste lintdorpen al voorzien van een glasvezelnet. Dat betekent dat inwoners kunnen kiezen voor een snelle internetaansluiting via glasvezel. Het glasvezelnet wordt aangelegd door de Digitale Stad. Dit bedrijf realiseert glasvezelnetwerken en levert zakelijke telecomdiensten zoals telefonie, werkplekbeheer en beveiliging.

Op dit moment ligt geen glasvezel in de straat. Dat betekent dat in nagenoeg alle woonstraten een glasvezelnetwerk moet worden aangelegd. Bewoners moeten daarom dit jaar rekening houden met overlast. De glasvezel wordt zoveel mogelijk onder de bestaande voetpaden aangelegd. De gemeente houdt toezicht op de werkzaamheden. Bewoners ontvangen binnenkort van de Digitale Stad een brief met nadere informatie en contactgegevens.

Wie geïnteresseerd is in een glasvezelaansluiting hoeft zich niet in te schrijven. Iedereen wordt persoonlijk benaderd door medewerkers van de Digitale Stad. Samen worden de wensen besproken en bekeken waar de glasvezelkabel op het terrein kan worden aangelegd. Medewerkers moeten zich kunnen identificeren.

Het is de bedoeling om nog deze maand te starten met uitrol in Exloo en Borger. In het voorjaar en de zomer volgen Odoorn, Buinen en Drouwen.