De top tien van de ChristenUnie Stadskanaal voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. (foto: ChristenUnie)
De top tien van de ChristenUnie Stadskanaal voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2022. (foto: ChristenUnie)

ChristenUnie Stadskanaal kiest voor ervaring en verjonging

Algemeen

STADSKANAAL - De ChristenUnie in de gemeente Stadskanaal heeft fractievoorzitter Bert van Beek uit Mussel voor de derde maal tot lijsttrekker benoemd voor de komende gemeenteraadsverkiezingen.

Op de tweede plek staat agrarisch ondernemer Ingrid Sterenborg. De Onstwedder raadsnestor wordt door de partij als kandidaat-wethouder naar voren geschoven. Opvallend is dat de top 10 bestaat uit vijf ervaren raadsleden en vijf jonge nieuwkomers, met Stadskanaalster ondernemer Jelmer van Veen op plek drie als hoogst genoteerde. 

Veel bereikt
Bert van Beek: ,,We zijn dankbaar dat we de grootste partij mogen zijn met vijf zetels. Dat heeft ons in staat gesteld om, ondanks moeilijke financiële omstandigheden en de coronacrisis, veel te bereiken met en voor de inwoners de afgelopen periode.’’ Tegelijk met de lijst, die 25 namen telt, is ook het verkiezingsprogramma vastgesteld, dat opnieuw focust op de waardevolle aspecten in de gemeente Stadskanaal.  

Johan Hamster heeft aangegeven na 12 jaren wethouderschap niet beschikbaar te zijn voor een nieuwe termijn in Stadskanaal