Tijdens de Americana en Streamline-publieksdag is er een optreden van folkgroep Volkstone uit Amersfoort. (eigen foto)
Tijdens de Americana en Streamline-publieksdag is er een optreden van folkgroep Volkstone uit Amersfoort. (eigen foto)

Americana en Streamline in Museum Jan Drenthe

Algemeen

VALTHERMOND - Tractor en Werktuigen Museum Jan Drenthe in Valthermond organiseert op zaterdag 27 november van 11.00 tot 18.00 uur een culturele publieksdag. 

Op deze publieksdag staat de Amerikaanse Streamline stijl uit de 20e eeuw centraal. Het museum bezit een unieke grote IHC McCormick-Deering-verzameling uit het Marshall Plan, waaronder Farmall-tractoren ontworpen door de bekende Frans-Amerikaanse Streamline-ontwerper Raymond Loewy, ook bekend door zijn ontwerpen van Amerikaanse auto’s, treinen, huishoudelijke voorwerpen en logo’s voor onder anderen Coca Cola, Lucky Strike en Shell.   

Vanaf 11.00 uur kunnen bezoekers foto’s van Martin Baas over het thema ‘Into the wild’, er zijn foto’s van Kees Versloot over ‘Succulent plants’, er zijn films over Streamline stijl en Art Deco en de oliebollenkraam van Geert Eringa en Johnny en Jeichien on Tour zijn van de partij. Tussen 15.00 en 18.00 uur treedt folkgroep Volkstone uit Amersfoort op met live muziek in Americana-stijl. 

Tijdens de publieksdag, die mede mogelijk wordt gemaakt door de provincie Drenthe, worden de geldende coronaregels in acht genomen.