Van links naar rechts Heidi Koorn, Egbert Hofstra, Grietje Schipper, Michiel van Leening en Ria Lubben. (eigen foto)
Van links naar rechts Heidi Koorn, Egbert Hofstra, Grietje Schipper, Michiel van Leening en Ria Lubben. (eigen foto)

Grietje Schipper lijsttrekker PvdA Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - Ervaring en vernieuwing. De kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid in de gemeente Stadskanaal valt op. Grietje Schipper, volksvertegenwoordiger pur sang, is de nieuwe lijstaanvoerder van de PvdA. 

Ze staat bovenaan de kieslijst van de sociaal-democraten. In maart 2022 kunnen de Knoalsters hun stem uitbrengen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Na Schipper volgt Egbert Hofstra, de huidige fractievoorzitter. Met Ria Lubben, Michiel van Leening en Heidi Koorn zijn de nummers drie tot en met vijf bezet door frisse krachten. Alle drie hebben hun sporen in de Stadskanaalster samenleving verdiend. 

De PvdA bezet momenteel drie zetels in de gemeenteraad en maakt geen deel uit van het college van B&W. ,,De gemeente heeft het zwaar. Behalve het centrum van Stadskanaal zie je om je heen dat het bergafwaarts gaat. Ontwikkelingen komen langzaam of niet van de grond. Den Haag levert te weinig geld, maar er is ook te weinig aan woningbouw gedaan. De inwoners profiteren veel te weinig van de grote zonne- en windmolenparken. Er is teveel armoede en te weinig economische groei. We hopen daarom dat veel kiezers hun stem zullen uitbrengen op de PvdA. Een sterke PvdA is nodig’’, aldus Grietje Schipper.