Machteld Luijken (in het rood) is de nieuwe lijsttrekker van de SP in de gemeente Stadskanaal. (foto: SP Stadskanaal)
Machteld Luijken (in het rood) is de nieuwe lijsttrekker van de SP in de gemeente Stadskanaal. (foto: SP Stadskanaal)

Machteld Luijken nieuwe lijsttrekker SP Stadskanaal

Algemeen

STADSKANAAL - Machteld Luijken is tijdens de Algemene Ledenvergadering van de SP-afdeling Stadskanaal gekozen tot nieuwe lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022.

,,Met Machteld hebben wij gekozen voor iemand met acht jaar ervaring in de raad, waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Machteld is door passie gedreven, heeft een totaaloverzicht van de onderwerpen en is rap van tong’’, aldus voorzitter Nanno Lesman. Ook de rest van de kandidatenlijst ziet er volgens de partij mooi en evenwichtig uit, met een goede balans tussen mannelijke en vrouwelijke kandidaten en een mix van nieuw talent en ervaren raadsleden.

Bij de verkiezingen in 2022 valt er daadwerkelijk wat te kiezen. De gemeente Stadskanaal heeft vorig jaar een niet sluitende begroting ingeleverd, waardoor ze onder preventief toezicht is geplaatst van de provincie Groningen. Om de financiën weer op orde te krijgen zullen er maatregelen getroffen moeten worden. De SP is van mening dat de rekening hiervan niet mag worden neergelegd bij de mensen die al genoeg getroffen zijn door de maatregelen van de overheid. Bezuinigingen op het Sociaal Domein zijn voor de SP dan ook onbespreekbaar.