Afbeelding

4e Westerwolds Kampioenschap succesvol voor Judo Tan-Ren-Jutsu

Algemeen

TER APEL - Het 4e Westerwolds Kampioenschap in de sportzaal van de RSG in Ter Apel is zaterdag succesvol verlopen. 

Het was voor beginnende judoka’s weer het eerste toernooi na de coronaperiode, georganiseerd door Judo Tan-Ren-Jutsu. ,,Dankzij de vele vrijwilligers is dit toernooi weer een groot succes geworden’’, aldus trainer Ronnie Grave. Het Westerwolds Kampioenschap Judo is een judotoernooi voor beginnende judoka’s uit Groningen, Drenthe, Friesland en Duitsland. ,,In een gemoedelijke sfeer hebben de onervaren judoka’s wedstrijdervaring op kunnen doen.’’ In de mooie sportzaal genoot het publiek de hele morgen van spannende en mooie wedstrijden. De wedstrijden waren verdeeld over drie matten, waar de judoka’s in een ongedwongen sfeer hun beste worpen en strategieën konden laten zien. Alle judoka’s gingen met een prijs of herinnering naar huis. 

Ook Judo Tan-Ren-Jutsu was met groot aantal judoka’s van de partij. Ze deden flink hun best om in de prijzen te vallen en dit werd goed beloond. Judo Tan-Ren-Jutsu wist vele malen op het erepodium te komen om een prijs in ontvangst te nemen. Een eerste prijs was er voor Mark Wijenberg, Dion Brakels, Zumra Enez, Noud van Dijk en Jayden Slijkhuis. Jurrian Huizinga, Joep Kaspers, Milan Wassing, Justin Brouwer, Nick Drent, Rosalie Betting, Thom Potze, Amy Boersma en Lotte Streunding werden tweede en een derde plek was er voor Laurens Betting, Thomas de Man, Niels Sieraad, Hedde Goossen, Emiel Kok, Marijn Boog, Kirsten Hindriks, Jefta van Bruggen, Dustin Watermulder, en Julian Bloemberg. 

Coaches Luciano Sidin, Jacob Buter, Ronnie Grave en Mick Koster waren zeer tevreden over de inzet en prestaties van de beginnende judoka’s.