Veel kinderen gingen zondag mee mee de trein, al dan niet met hun beer in de hand. (foto en samenstelling: Auniek Klijnstra)
Veel kinderen gingen zondag mee mee de trein, al dan niet met hun beer in de hand. (foto en samenstelling: Auniek Klijnstra)

Kinderen - en teddyberen - genieten van treinrit

Algemeen

STADSKANAAL - Het is Oktobermaand Kindermaand en daarom rijdt de stoomtrein van Museumspoorlijn STAR in Stadskanaal deze week, in de herfstvakantie, weer. 

Gratis meedoen aan workshops en spannende speurtochten? Een mooie kindervoorstelling bezoeken of een leuke rondleiding volgen? Rondkijken in een kasteel of museum? Het kan allemaal tijdens Oktober Kindermaand 2021 in Groningen en Drenthe. Bij Museumspoorlijn STAR mogen kinderen tot en met 12 jaar gratis mee op woensdag 20 en zondag 24 oktober. 

Afgelopen zondag stond alles bij de STAR in het teken van teddyberen. Kinderen konden hun teddybeer meenemen en een gezellige treinrit maken. ,,Het was een drukke, goed bezochte dag met bezoekersaantallen die we al 1,5 jaar niet gezien hadden’’, zegt Lars Blaauw. ,,Ook de kinderen lieten zich veel zien en daar mik je toch in de Oktobermaand Kindermaand.’’ Ook de berendokter was van de partij om eventuele zieke beren weer beter te maken. ,,De berendokter heeft altijd wel patiënten, dus zijn aanwezigheid was nuttig.’’ 

Op rijdagen rijdt de stoomtrein twee keer tussen Stadskanaal en Veendam. Het vertrek in Stadskanaal is om 10.45 en 14.00 uur, vanuit Veendam kunnen liefhebbers om 12.00 uur mee. Reserveren is niet nodig, treinkaarten zijn aan de loketten van de stations in Stadskanaal en Veendam te koop of via de website van de STAR: www.stadskanaalrail.nl.