De caravanrace is al jaren een groot succes als klapstuk van de Autocrossdag. (foto: NNO)
De caravanrace is al jaren een groot succes als klapstuk van de Autocrossdag. (foto: NNO)

Autocross-spektakel in Ter Apel

Algemeen

TER APEL - Het is voor vele autocrosscoureurs inmiddels een traditie: na een lang seizoen zullen een zeer groot aantal deelnemers uit heel Nederland en Duitsland op zondag 17 oktober het asfalt van autosportstadion De Polderputten in Ter Apel betreden. 

Normaliter is het circuit in gebruik is voor het NK Ovalracing, maar komend weekend schitteren de coureurs nog één keer in een bomvol autosportstadion. Voor vele autocrosscoureurs die normaliter alleen hun wedstrijden rijden op zand en/of kleibanen, is het een unieke kans om hun kunnen eens op het veel snellere asfalt te laten zien. De organiserende Noord Nederlandse Ovalracing heeft ook dit jaar een gevarieerd autosportprogramma kunnen samenstellen voor de Autocross-dag. 

Als afsluiter van deze spectaculaire autosportmiddag heeft de organisatie weer een Caravanrace als slotstuk van de dag ingevoerd: een wedstrijd waarin de laatst rijdende combinatie van crossauto met caravan met de grote trofee naar huis gaat.  Ook de diverse Standaardklasses staan altijd garant voor veel spektakel. Zo wordt er gestreden in de Standaardklasse 1400cc, 1600cc en 2000cc met grote deelnemersvelden. Op en top getunede bolides zijn terug te vinden in de Vrije Standaard- en de Toerwagenklasse en bij de Bangerstox en Rodeoklasse is contact tussen de auto’s toegestaan. 

De races starten om 11.30 uur. Alle klasses zullen twee manches strijden, waarna nog een finale zal volgen. Als afsluiter van de dag zal de Caravanrace verreden worden. Tickets kunnen online in de voorverkoop worden gekocht via www.ovalracing-terapel.nl.