Afbeelding

Gezond en fit ouder worden in Borger-Odoorn

Algemeen

EXLOO - Bewegen, gezond eten, goed slapen en sociaal actief zijn, zijn belangrijke ingrediënten om gezond en fit te blijven. 

Deze week ontvangen de seniore inwoners van Valthe, Klijndijk, Exloo, Odoorn en Odoornerveen een uitnodiging van de gemeente Borger-Odoorn om mee te doen aan het project ‘Gezond en Fit ouder worden’. Sinds 2017 biedt de gemeente aan inwoners tussen de 65-85 jaar en afkomstig uit hetzelfde woongebied, de mogelijkheid om aan dit project mee te doen. Volgens combicoach Petra van den Bosch, actief pleitbezorger van een leven lang bewegen, is afgelopen anderhalf jaar wel gebleken hoe belangrijk gezondheid is. ,,Het is niet alleen belangrijk om in beweging te blijven, het is ook belangrijk om je sociale contacten te onderhouden of te versterken.’’ Door per deelgebied senioren uit te nodigen, draagt het project bij aan versterking van de lokale, sociale contacten.

Positief effect
Het doel van het project is leren hoe mensen er zelf voor kunnen zorgen dat ze fit en gezond blijven. Volgens Van den Bosch heeft het project zich reeds bewezen. ,,Zodra men zelf vooruitgang ziet, krijgen deelnemers er ook meer plezier in. En dat stimuleert. Het effect is méér dan positief te noemen’’, aldus de coach. Oud-deelnemers zijn ook echt meer gaan bewegen, hebben meer sociale contacten en er is sprake van een verbeterde gezondheid. ,,En daar doen we het voor!’’

Fittest
Het project start met een (eenvoudige) fittest op donderdag 4 november in het gemeentehuis in Exloo. Deelnemers ontvangen direct informatie over het vervolgtraject en over de beweegmogelijkheden in de omgeving.

Kijk voor meer informatie over beweegactiviteiten in de buurt op www.actiefborgerodoorn.nl of neem contact op met Petra van den Bosch. Zij is op werkdagen telefonisch bereikbaar op 06-11 39 43 01 en per mail via p.vandenbosch@borger-odoorn.nl.