Mercy John treedt zaterdagavond op in VanSlag in Borger. (foto: Sander van den Berg)
Mercy John treedt zaterdagavond op in VanSlag in Borger. (foto: Sander van den Berg)

Americana-band Mercy John in VanSlag

Algemeen

BORGER - Samen met Danny Vera schreef hij de megahit ‘Rollercoaster’ en de lovende recensies voor zijn nieuwe album ‘Let It Go Easy’ blijven binnenstromen. 

Hoog tijd om een concert van singer-songwriter Mercy John bij te wonen. Op zaterdag 2 oktober treedt hij op in cultuurpodium VanSlag in Borger. De muziek van Mercy John wordt vergeleken met Ryan Adams, Tom Petty, Bruce Springsteen en The Jayhawks. Zijn twee albums This Ain’t New York en Let It Go Easy oogsten lovende recensies en in rap tempo verovert de Brabantse singer-songwriter het Nederlandse circuit van muziekliefhebbers.

Na het verschijnen van zijn debuutalbum gingen vele muzikale deuren open: de nuchtere Mercy John (zijn echte naam is John Verhoeven) speelde al op diverse grote festivals en er volgde een tour met JW Roy en Danny Vera. Het nieuwe album ‘Let It Go Easy’ is geschreven toen hij het wat rustiger aandeed. De Americana-invloeden zijn gebleven, maar de sound is wat rauwer en de songs steviger. Volgens recensies in de Volkskrant, Music Maker en in OOR brengt Mercy John de beste Americana die er in Nederland gemaakt wordt!

Het concert van Mercy John met band in VanSlag op zaterdag 2 oktober begint om 20.30 uur. Voor meer informatie en tickets: www.vanslag.eu.