Broden bakken bij Onstwedder Gaarv’n. (foto: Jan Johan ten Have)
Broden bakken bij Onstwedder Gaarv’n. (foto: Jan Johan ten Have)

Onstwedder Gaarv’n bakt weer broden in houtgestookte oven

Algemeen

ONSTWEDDE - Onstwedder Gaarv’n bakt in oktober broden met en zonder krenten in de houtgestookte veldoven. Afhalen van de bestelde broden kan coronaproof op donderdag 21 oktober.

Sinds corona liggen de activiteiten van Onstwedder Gaarv’n grotendeels stil. Wel bakt de oude-ambachtenorganisatie af en toe op authentieke wijze heerlijke broden in de houtgestookte veldoven. Deze worden op bestelling verkocht. Op deze manier wil de stichting met name de binding met vrijwilligers en inwoners van de regio in stand houden. 

Bestellen van broden
Iedereen kan witte en bruine bollen met en zonder krenten online bestellen. Dit kan tot en met 9 oktober via www.onstweddergaarvn.nl/bestelformulier. Telefonisch bestellen kan ook bij Martje Everts (06-12472569) of Mik Wubs (0599-331590).

Afhalen broden
Het afhalen van de bestellingen kan alleen op donderdag 21 oktober tegen contante betaling bij de Ambachtshoeve aan de Wessinghuizerweg 4c in Onstwedde. In verband met de geldende coronamaatregelen gebeurt het afhalen verspreid. Hiervoor hanteert Onstwedder Gaarv’n vier tijdgroepen, afhankelijk van de beginletter van de achternaam van de besteller: groep 1: A-F (8.30-11.00 uur); groep 2: G-L, (11.00-13.30 uur); groep 3: M-R (13.30-16.00 uur) en groep 4: S-Z (16.00-18.30 uur). Vanwege de coronamaatregelen is het niet mogelijk van groep te veranderen.

Kijk voor meer informatie op www.onstweddergaarvn.nl.