Tijdens de Spirit of Nature-wandeling kunnen de deelnemers zich laten inspireren door de natuur. (foto: Staatsbosbeheer)
Tijdens de Spirit of Nature-wandeling kunnen de deelnemers zich laten inspireren door de natuur. (foto: Staatsbosbeheer)

In de waan van de herfst bij Boomkroonpad

Algemeen

DROUWEN - De waan van de dag... Deze uitdrukking heeft niet altijd een positieve lading, maar op vrijdag 17 september wel. 

Dat is het moment dat de dag en de nacht duren vrijwel even lang duren. Daarom wordt vanaf Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen weer een Spirit of Nature-wandeling georganiseerd in samenwerking met Gabriëlle Kuijer van Intuitive Trails. 

Herfst ervaren
Vanuit de zomer stappen de deelnemers over naar de herfst. Het is de tijd van oogsten en verzamelen, maar ook van laten waaien. Mooie, verrassend warme dagen en gure regenstormen wisselen elkaar af, bladeren veranderen spectaculair van kleur, dieren eten hun buik rond en leggen voorraden aan voor de komende winter. Sommige vogels vertrekken, andere komen juist om de winter hier door te brengen. Er wordt gestart als het nog licht is en er wordt in een rustig tempo, deels in stilte, gelopen. Onderweg gebruiken de deelnemers hun zintuigen om de herfst te ervaren en ze laten zich verrassen door wat de natuur met hen wil delen. Terwijl de wandelaars gaandeweg de nacht tegemoet lopen, wordt de tijd genomen voor een meditatie of een mijmering.

De wandeling start om 17.30 uur en duurt 3 à 4 uur. Er kunnen maximaal 15 deelnemers van 16 jaar of ouder deelnemen. Aangeraden wordt om comfortabele kleding aan te trekken die past bij het weer en achteraf op teken te controleren. Vooraf aanmelden kan via www.staatsbosbeheer.nl/SpiritDrenthe.