Afbeelding

Westerwolde boekt eerste zege in oefencampagne

Algemeen

VLAGTWEDDE - Westerwolde heeft haar laatste oefenwedstrijd als voorbereiding op de nieuwe competitie tegen vierdeklasser PJC uit Nieuwe Pekela met 3-1 gewonnen.

Een mooie overwinning, die vooral gelet op het aantal scoringskansen eigenlijk nog iets hoger had kunnen en moeten uitvallen. Maar de zure nasmaak van de grote nederlaag vorige week tegen ASVB werd door deze zege wel enigszins weggepoetst. Van meet af aan was Westerwolde de bovenliggende partij, wat met name in de eerste helft tot legio kansen leidde. Maar door merendeel onzorgvuldige afronding van de vele mogelijkheden en vaak goed handelend optreden van PJC-keeper Walters bleef de teller op twee doelpunten steken. En doordat PJC vlak voor rust ook nog het net achter doelman Bergman wist te vinden, gingen beide ploegen met een 2-1 ruststand naar de thee. De doelpunten voor Westerwolde werden gescoord door Sander van Hoorn en Joan Solano.

In de tweede helft ongeveer hetzelfde spelbeeld als in het eerste bedrijf, maar ook nu lukte het Westerwolde niet de kansen in doelpunten om te zetten. Toch wist het team van trainer Richard Streuding de voorsprong, en dus eindstand, nog met één doelpunt uit te breiden. Wel had het daarbij een klein beetje hulp van goalie Walters nodig: een schot van nieuwbakken spits Sander van Hoorn verdween enigszins gelukkig via de handen van de doelman tegen de touwen van de thuisploeg. Of Westerwolde klaar is voor de bekercompetitie tegen respectievelijk MOVV, Muntendam en THOS is na drie oefenwedstrijden nog niet geheel duidelijk. Wel is helder dat er enige vooruitgang valt te bespeuren in de spelopvatting van de Vlagtwedders. Enige zorg lijkt voorlopig het zorgvuldiger omgaan met het benutten van de kansen die er, mede door de snelheid in het team, iedere wedstrijd wel ontstaan.

Opstelling Westerwolde: Rudie Bergman – Mark Geukes – Rudolf Riks (C) – Merill Wakker – Frank Riks – Arjen Heidekamp – Lars van Ravenhorst – Kevin v.d. Laan – René v.d. Laan – Sander van Hoorn – Joan Solano
Wisselspelers: Merijn te Velde – Thorben Hulsman – Tex van Kalmthout

Scheidsrechter: dhr. Klinkhamer