Het diamanten echtpaar Geert en Alberdiena Nieman (foto André Dummer).
Het diamanten echtpaar Geert en Alberdiena Nieman (foto André Dummer).

Geert en Diny Nieman vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

VLAGTWEDDE - De 87-jarige Geert Nieman en zijn 82-jarige vrouw Alberdiena Löning uit Vlagtwedde hebben vorige week een bijzonder huwelijksjubileum bereikt: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Geert en Diny zijn beiden geboren in Vlagtwedde en hebben elkaar zodoende geleden in het dorp ontmoet. ,,We kenden elkaar al wel langer, maar op de landbouwtentoonstelling hier in het dorp hebben we elkaar beter leren kennen. Ik mocht met haar naar huis fietsen en daarna ben ik eigenlijk nooit meer weggegaan’’, aldus Geert. De twee verloofden zich in 1958 en trouwden drie jaar later op 3 augustus 1961. 

Onderwijs
Geert heeft altijd in het onderwijs gewerkt: na zijn opleiding aan de kweekschool in Winschoten kon hij aan de slag op de openbare Willem Lodewijckschool in Bourtange. Na een paar maanden moest hij echter in dienst, maar toen die vervuld was ging Geert meteen verder met leren om zijn hoofdakte te halen. Twee jaar later solliciteerde de toen 26-jarige Geert met succes op de functie van ‘hoofd der school’ in Bourtange. Acht jaar later vertrok hij naar de openbare basisschool De Clockeslach in Vlagtwedde, waar hij in dezelfde functie aan de slag ging tot aan zijn pensioen op zijn 61e.

Verenigingsleven
Beide echtelieden, die nog altijd zelfstandig wonen, zijn altijd erg actief geweest in het verenigingsleven. ,,Mijn vrouw heeft meerdere secretariaten vervuld en is nu nog steeds secretaris bij de Vrouwen van Nu hier in Vlagtwedde. Zelf ben ik betrokken geweest bij de oprichting van de gymnastiekvereniging in Bourtange en heb ik meerdere bestuursfuncties bekleed.’’ Samen mogen Geert en Diny graag nog een bridgemiddag bezoeken en de heer Nieman mag daarnaast nog graag golfen.

De twee hebben samen twee dochters gekregen, waarvan één in Zweden woonachtig is. Het echtpaar heeft ook een kleinzoon en kleindochter. Het jubilerende echtpaar heeft op hun trouwdag bezoek gehad van burgemeester Velema van de gemeente Westerwolde, die voor hen een ingelijste kopie van hun originele trouwakte had meegenomen. ,,Gelukkig was mijn dochter uit Zweden ook een paar dagen over, zodat we met de hele familie en vrienden hebben kunnen genieten van een heerlijke streeklunch in Smeerling. Het was een prachtige dag.’’