Koop Nuismer (links) en Wim Reininga (rechts) van Kiwanis Stadskanaal overhandigen de cheque aan Ada Tolboom van Street Art Stadskanaal. (foto: Auniek Klijnstra)
Koop Nuismer (links) en Wim Reininga (rechts) van Kiwanis Stadskanaal overhandigen de cheque aan Ada Tolboom van Street Art Stadskanaal. (foto: Auniek Klijnstra)

Schenking Kiwanis Stadskanaal voor Street Art Stadskanaal en Thomas Huis

Algemeen

STADSKANAAL - Het Thomas Huis in Tweede Exloërmond en het kunstproject Street Art Stadskanaal hebben een schenking ontvangen van Kiwanis Stadskanaal. Wim Reininga en Koop Nuismer overhandigden maandagmiddag twee cheques van respectievelijk €500,- en €250,- aan beide initiatieven. 

Dat gebeurde bij de derde muurschildering in wording, die momenteel door street artist Case MaClaim op een van de flats aan de Utrechtselaan in Stadskanaal wordt gerealiseerd. Kiwanis is een serviceclub die zich inzet voor het verbeteren van de leefwereld van kinderen. Kiwanis Stadskanaal is al jaren actief om via fondsenwerving geld voor kinderen bijeen te brengen. Het ingezamelde geld wordt besteed aan (inter)nationale projecten en aan lokale goede doelen. ,,Het moet sowieso een link hebben met kinderen en vaak gaat het om minder bedeelden. Want waar je geboren bent bepaal je niet en soms kan een kind daarbij wel een extra steuntje in de rug gebruiken’’, zegt Nuismer. 

Goed verhaal
De keuze voor deze twee initiatieven kwam mede tot stand na een goed gesprek met beide partijen. ,,Ze hadden beiden een goed verhaal en wij hebben voor dit soort initiatieven een kleine pot. Het Thomas Huis is bezig om een speciale fiets met aanhanger aan te schaffen, maar die kost zo’n €17.000,-. Ze zitten nu rond de €11.500,-, dus als wij dan een kleine bijdrage kunnen doen is dat mooi. En het kunstproject van Street Art Stadskanaal is natuurlijk een prachtige stimulans voor jongeren om zelf ook met hun creativiteit aan de slag te gaan. Met deze financiële bijdrage hopen we dat ze weer een stap kunnen maken om verder te gaan met hun project.’’

Ook andere initiatieven kunnen zich melden bij Kiwanis Stadskanaal via kiwanis@live.nl. ,,Als het maar een link heeft met kinderen.’’

Jannie Stratingh nam namens de Vrienden van het Thomas Huis de cheque in ontvangst van Wim Reininga (links) en Koop Nuismer. (foto: Auniek Klijnstra)