Sophie (6) en Demi (8) showen hun zelf geknutselde Happy Book Stone. (foto: André Dümmer)
Sophie (6) en Demi (8) showen hun zelf geknutselde Happy Book Stone. (foto: André Dümmer)

Kinderen knutselen hun eigen Happy Book Stones

Algemeen

TER APEL - Happy Stones, ken jij ze? Beschilderde stenen die blij maken, want je kunt er zomaar eentje vinden op straat of in de natuur. 

Biblionet Groningen wil dit samen met kinderen nóg leuker maken met Happy Book Stones: stenen met een schildering geïnspireerd op een favoriet boek. Vrijdagmiddag konden kinderen daarom in de Bibliotheek Ter Apel komen knutselen aan hun eigen Happy Book Stone. Stenen, verf, stiften, pennen en lak lagen al voor ze klaar. ,,Het was een gezellige en creatieve zomermiddag’’, zegt Birte Buwalda. ,,Er werden verschillende karakters geschilderd op de stenen zoals De Grote Vriendelijke reus van Roald Dahl, Dummie de Mummie van Tosca Menten en Pip van Guusje Nederhorst. Tijdens het schilderen ontstonden bovendien leuke gesprekken met de kinderen over hun lievelingsverhalen en de karakters die daar in spelen.’’

Taart
Na afloop konden de aanwezige kinderen een foto van hun steen maken en die insturen voor de Happy Book Stone-wedstrijd van Biblionet Groningen. Ze maken daarmee kans om een heerlijke taart te winnen. ,,Als kinderen zin hebben nog mee te doen met de wedstrijd kan dat tot en met 20 augustus.’’ Meer informatie - en de mogelijkheid om een foto in te sturen van hun Happy Book Stone - vinden ze op www.biblionetgroningen.nl/happybookstones.