Jong en oud vermaakten zich vrijdagavond in het Sellinger zwembad. (foto's: Auniek Klijnstra)
Jong en oud vermaakten zich vrijdagavond in het Sellinger zwembad. (foto's: Auniek Klijnstra)

Waterliefhebbers nemen een duik in de late uurtjes

Algemeen

SELLINGEN – Openluchtzwembad De Barkhoorn in Sellingen organiseert ieder jaar in de zomervakantie het nachtzwemmen. 

Ook dit jaar kwamen de waterliefhebbers weer naar het bad aan de Dennenweg, waar vrijdagavond 88 bezoekers vanaf half elf een frisse duik in het water namen. Kinderen tot 12 jaar moesten een afstand van 250 meter zwemmen, de overige deelnemers kregen 500 meter voor de kiezen. Na afloop was er voor hen allemaal een leuke herinnering in de vorm van een vaantje. ,,Alles is goed verlopen. Het was een geslaagde avond en de bezoekers vonden dat alles goed georganiseerd, ondanks dat het door de coronamaatregelen aangepast was’’, aldus medewerker Anita Norder. 

Op gang komen
Het zwembad merkt wel dat het seizoen nog op gang moet komen. ,,Het is nog wat magertjes. Veel mensen blijven wellicht toch wat bevreesd door alle maatregelen en blijven daardoor eerder thuis. En tot nu toe heeft het weer ook nog niet echt meegewerkt, dus we hopen dat het de komende weken nog aantrekt. Wel zijn er weer veel abonnementen verkocht, dat loopt eigenlijk prima.’’

Zwemvierdaagse
Vandaag is bovendien de jaarlijkse zwemvierdaagse begonnen in De Barkhoorn. Ook hier is het principe simpel: kinderen tot en met 10 jaar en ouderen zwemmen vier dagen lang een afstand van 250 meter, oudere kinderen en volwassen moeten 500 meter zwemmen. Het evenement wordt vrijdagavond afgesloten, donderdagochtend zullen de jongste en oudste deelnemer worden gehuldigd.

Afbeelding