Afbeelding

Zomeractiviteiten in Knoalster bibliotheken

Algemeen

STADSKANAAL - Inwoners van de gemeente Stadskanaal hoeven zich deze zomer niet te vervelen met de zomeractiviteiten die de bibliotheken organiseren. 

Kom langs bij de Voorleestent, speel de leesbingo of doe mee aan een creatieve boekenstrijd. Wie van verhalen houdt, kan de Voorleestent van Biblionet Groningen bezoeken. In augustus reist de tent langs verschillende plekken in de gemeente Stadskanaal, zodat iedereen elke woensdagavond kan genieten van de mooiste prentenboeken. Als kers op de taart komt op woensdag 18 augustus, de laatste voorleesavond, burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal voorlezen.  

De Voorleestent is op woensdag 4 augustus te vinden bij de Pluktuin in Musselkanaal, op woensdag 11 augustus op de hoek van de Boslaan en de Landlaan tegenover de bibliotheek en op woensdag 18 augustus bij kinderopvang De Speeldoos aan de Meester Neuteboomstraat in Stadskanaal. Alle avonden beginnen om 18.30 uur. 

Leesbingo
Onder de tafel, op de wc, in het donker met een lamp of ondersteboven. Hoe je ook gaat lezen, met de Leesbingo van de bibliotheek wordt lezen deze zomer nog leuker. Iedereen kan een bingokaart ophalen in de bibliotheek van Stadskanaal, Musselkanaal of Onstwedde en proberen zijn of haar bingokaart vol te krijgen. Wie bingo heeft, maakt ook kans op leuke prijzen.

Creatieve boekenwedstrijd
Welk boek ga jij deze zomer lezen? Laat jouw lievelingsboek tot leven komen en maak er een tekening, poster, strip, kijkdoos of video bij. De bibliotheken in de gemeente Stadskanaal roepen kinderen op om mee te doen aan een creatieve boekenwedstrijd. Lever je creatie in bij de bibliotheek en maak kans op mooie prijzen. Per bibliotheek wordt een winnaar gekozen en wordt een tentoonstelling georganiseerd van alle gemaakte werken.