Iedereen is blij dat er toch een alternatief kan worden geboden voor Montmartre Sellingen. (foto: Auniek Klijnstra)
Iedereen is blij dat er toch een alternatief kan worden geboden voor Montmartre Sellingen. (foto: Auniek Klijnstra)

Al wandelend of fietsend langs kunst in en om Sellingen

Algemeen

SELLINGEN - De Franse sfeer had zaterdag eigenlijk de boventoon moeten voeren op en rond de Brink in Sellingen, tijdens de 30e editie van Montmartre Sellingen. 

Tijdens deze kunstmarkt tonen jaarlijks zo’n 100 kunstenaars hun kunstwerken aan meer dan 5000 bezoekers. Door de aanhoudende coronamaatregelen kon het festival echter ook dit jaar niet doorgaan. Daarom is een alternatief bedacht in de vorm van een fiets- en wandelroute, die langs een aantal kunstwerken en bezienswaardigheden in en rondom Sellingen voeren. Zo komen de fietsers en wandelaars langs de Melkfabriek Laude, beeldentuin Ol Raive en de kerk van Sellingen. De routes zijn zaterdag, de dag waarop het festival gehouden zou worden, in kleinschalige setting geopend door wethouder Giny Luth van Westerwolde. Na de openingshandeling zijn de vrijwilligers van Montmartre op de fiets gestapt om met elkaar de route af te leggen. 

De fietsroute is bijna 22 kilometer lang, de wandelroute ongeveer 10 kilometer. Beide routes zijn nu voor iedereen te downloaden via www.schildersfestival.nl. Ook liggen er flyers bij campings, horecagelegenheden en toerismepunten in Sellingen en omgeving. 

De routes zijn mede mogelijk gemaakt door de Stichting Gebroeders Hesse Fonds.