Mentor Caren Jalvingh van klas E4B spreekt een paar leerlingen online vanuit quarantaine toe tijdens de diploma-uitreiking. (foto: Auniek Klijnstra)
Mentor Caren Jalvingh van klas E4B spreekt een paar leerlingen online vanuit quarantaine toe tijdens de diploma-uitreiking. (foto: Auniek Klijnstra)

Leerlingen Ubbo Emmius ontvangen diploma via walk-thru

Algemeen

STADSKANAAL – De geslaagde leerlingen van scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal hebben donderdag hun diploma op bijzondere wijze in ontvangst mogen nemen. 

In het schoolgebouw aan de Engelandlaan was een heuse walk-thru ingericht, waar de bijna honderd leerlingen een route met vier stops mochten afleggen. ,,Er was gevraagd om de leerlingen op een zo origineel mogelijke manier voor de rode loper bij de ingang van de school af te zetten. Terwijl de leerlingen naar binnen gingen, konden ouders en familie hun auto of voertuig verderop parkeren en alvast naar de kantine lopen’’, vertelt docent Edwin van der Land. Intussen liepen de leerlingen - steeds in groepjes van 6 à 7 leerlingen - een route door de school, waar ze onder meer een roos, een fotojaarboek en een goodie-bag kregen overhandigd. Eenmaal in de kantine zaten de ouders klaar om hun kind het felbegeerde diploma in ontvangst te zien nemen, met daarbij een woordje van de mentor. ,,Bijna iedereen is geslaagd, één leerling moet nog een herexamen doen.’’ 

Hoewel de zomervakantie nu begint, wordt ook al vooruit gekeken naar het nieuwe schooljaar. ,,Het geluk voor de examenleerlingen afgelopen jaar is geweest dat ze gewoon les op school hebben kunnen volgen, ondanks het feit dat dat ook op een aangepaste manier moest. We zien nu wel bij de derdeklassers dat daar meer problemen zijn en dat er nog wel de nodige reparatiewerkzaamheden gepleegd moeten worden om volgend jaar hetzelfde resultaat te boeken.’’