Het ontwerp voor de tweede muurschildering in het kader van het kunstproject Street Art Stadskanaal. (foto: KunstwerkT Stadskanaal)
Het ontwerp voor de tweede muurschildering in het kader van het kunstproject Street Art Stadskanaal. (foto: KunstwerkT Stadskanaal)

Mooie Muren maken van Stadskanaal grootste openluchtgalerie

Algemeen

STADSKANAAL- Street artist Michel Velt uit Groningen heeft zijn kunstwerk op de flat aan de Utrechtselaan in Stadskanaal bijna voltooid. 

De verf van deze eerste Mooie Muur is nog maar nauwelijks droog of de volgende kunstenaar Marcus Debie gaat al van start met de tweede Mooie Muur. Debie is een street artist uit Limburg en werkt samen met zijn vrouw én assistente Nancy Montforts om de gevel van de volgende flat aan de Utrechtselaan te voorzien van een prachtig kunstwerk.

Street Art Stadskanaal
De Mooie Muren zijn onderdeel van het grootse kunstproject Street Art Stadskanaal, dat wordt  georganiseerd en geïnitieerd door KunstwerkT Stadskanaal. KunstwerkT beoogt met dit project kunst bereikbaar te maken voor iedereen, zowel voor de bewoners als bezoekers van de gemeente Stadskanaal met als uiteindelijk resultaat: het realiseren van de grootste openluchtgalerie van Nederland. Het initiatief wordt breed gedragen door de ondernemers in Stadskanaal; KunstwerkT wordt  gesteund met sponsoring en materialen. Street Art Stadskanaal vloeit direct voort uit het kunstproject in sloopflat De Renne in 2020. Blikvanger was een 30 meter hoge muurschildering op één van de zijgevels.

Picasso
Marcus Debie is geselecteerd door KunstwerkT voor het maken van de tweede Mooie Muur. Zijn stijl omschrijft Marcus zelf als “Fotorealisme en surrealisme gecombineerd met de kubistische en organische vormen in een Picasso-achtige compositie”. Hij wordt voornamelijk geïnspireerd door ogen, gezichten, handen, dieren en natuur. Wie de vorderingen van het kunstwerk met eigen ogen wil aanschouwen: Debie is van 12 tot en met 16 juli dagelijks aan het werk, met een eventuele uitloop naar het weekend.

Voor meer informatie: https://kunstwerktstadskanaal.nl.