Kunstenaar Michel Velt en wethouder Goziena Brongers onthullen het ontwerp zoals de muurschildering uiteindelijk gaat worden. (foto: Auniek Klijnstra)
Kunstenaar Michel Velt en wethouder Goziena Brongers onthullen het ontwerp zoals de muurschildering uiteindelijk gaat worden. (foto: Auniek Klijnstra)

Street Art Stadskanaal nu écht begonnen

Algemeen

STADSKANAAL - Het kunstproject Street Art Stadskanaal is nu écht begonnen. 

Woensdagmiddag hebben kunstenaar Michel Velt en wethouder Goziena Brongers van Stadskanaal voor de eerste flat aan de Utrechtselaan het ontwerp onthuld van de eerste muurschildering. De wethouder liet weten blij te zijn met dit soort initiatieven. ,,Er is met passie, enthousiasme en doorzettingsvermogen aan gewerkt en dat is alleen maar mooi en inspirerend.’’ 

Velt is afgelopen weekend samen met zijn assistent Filipe Lourenco begonnen aan de muurschildering, aan de zijde van de Europalaan. Net als het werk dat hij vorig jaar op de inmiddels gesloopte Renneflat heeft gemaakt, gaat het om een beeltenis van een jonge vrouw. Het gaat om een portret van een bevriende kunstenares. ,,Al ben ik nu alweer afgeweken van het ontwerp zoals we dat onthuld hebben’’’, aldus de street artist uit Groningen. Hij denkt nog wel een kleine week nodig te hebben om het kunstwerk helemaal af te ronden. 

Blijvende kunst
Uiteindelijk zullen alle drie de flats aan de Utrechtselaan aan beide zijden worden voorzien van muurschilderingen door (inter)nationale kunstenaars. ,,Daar hebben we al enkele gegadigden voor gevonden’’, zegt Ada Tolboom namens de organiserende werkgroep KunstwerkT Stadskanaal. De betrokken kunstenaars - Ada Tolboom, Richard Lamain, Renate Heutinck en Eveline Dobber - willen na de zeer succesvolle Pop-up Galerie Metafoor De Renne met dit nieuwe project zorgen dat kunst blijvend bereikbaar wordt voor iedereen. ,,Het zorgt voor levendigheid en vrolijkheid. Het gaat er echter niet alleen om Stadskanaal kleurrijk op de kaart te zetten, maar ook om verbindingen te leggen en samenwerking te realiseren. Want dat is de kracht van kunst: kunst werkt!’’