Burgemeester Sloots geeft het vertreksein onder toeziend oog van hoofdconducteur Arjen Tamsma van de STAR. (foto: Lars Blaauw/Museumspoorlijn STAR)
Burgemeester Sloots geeft het vertreksein onder toeziend oog van hoofdconducteur Arjen Tamsma van de STAR. (foto: Lars Blaauw/Museumspoorlijn STAR)

STAR-stoomtrein rijdt weer, burgemeester Sloots geeft vertreksein

Algemeen

STADSKANAAL - Burgemeester Klaas Sloots van Stadskanaal heeft zondagochtend het vertreksein gegeven van de eerste stoomtreinrit van Museumspoorlijn STAR dit jaar.

De treinen van de STAR hebben sinds eind oktober 2020 in de remise gestaan. Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn, wordt het vuur van de locomotief weer opgestookt. Stoomlocomotief 52 8060 is de afgelopen periode in revisie geweest. De vrijwilligers van de technische dienst hebben veel werkzaamheden aan de locomotief uitgevoerd. Enkele weken geleden heeft de locomotief al een succesvolle proefrit gereden. 

De locomotief is uitgebreid getest, maar bezoekers hoeven zich niet vooraf te laten testen bij een bezoek aan Museumspoorlijn STAR. Net als in 2020 is vooraf reserveren voorlopig nog wel verplicht en worden in de trein zitplaatsen gereserveerd.

Ook dit jaar wordt op rijdagen twee keer per dag tussen Stadskanaal en Veendam gereden. Tot nader aankondiging kunnen bezoekers alleen op station Stadskanaal instappen. Instappen in Bareveld, Wildervank en Veendam is voorlopig nog niet mogelijk. Reserveren kan online via de website van de STAR. Bezoekers kunnen de rijdag en de tijd waarop ze mee willen rijden selecteren.