Het Hofje in de Parkwijk in Stadskanaal ligt er weer netjes bij. (foto: Auniek Klijnstra)
Het Hofje in de Parkwijk in Stadskanaal ligt er weer netjes bij. (foto: Auniek Klijnstra)

Knoalster wethouders aan de slag tijdens NLdoet

Algemeen

STADSKANAAL - Tijdens NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland, steken jaarlijks vele honderden vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Oorspronkelijk zou NLdoet in maart plaatsvinden, maar door corona werd dit jaarlijkse evenement verplaatst naar afgelopen weekend. De focus lag dit jaar dan ook vooral op het veilig organiseren van activiteiten. Ook in de gemeente Stadskanaal waren veel activiteiten aangemeld, met name kleinschalige projecten in de buitenlucht. Vanuit het college van burgemeester en wethouders deden de wethouders Goziena Brongers, Goedhart Borgesius en Marc Verschuren meegedaan aan de activiteiten. Vrijdagochtend kwamen wethouders Brongers en Borgesius helpen in het Bijenpark in Stadskanaal. Daar werd onder meer een deel van de omheining vervangen, de begroeiing gesnoeid en nestkastjes schoongemaakt. Wethouder Verschuren stak zaterdagochtend zijn handen uit de mouwen bij het gezellig maken van de entree en het terras van Het Hofje in de Parkwijk.

Kennismaking
Zaterdag bezocht burgemeester Klaas Sloots Sportclub Stadskanaal en de wijken De Hagen, Maarsstee, Maarswold en Maarsveld om in klein comité kennis te maken met de wijken, wijkraden, bewoners en verenigingen. Tevens bezocht hij een aantal kenmerkende plekken in de wijken. Ook hier werd door bewoners gewerkt aan een aantal projecten, waaronder het uitbreiden van een speelplaats. Alle activiteiten werden corona-proof georganiseerd, vooral in de buitenlucht.