Een akkerhommel op witte klaver. (foto Stefan Pronk)
Een akkerhommel op witte klaver. (foto Stefan Pronk)

Online lezing over het beschermen van de wilde bij

Algemeen

REGIO - Landschapsbeheer Drenthe organiseert op donderdag 27 mei een online lezing over het beschermen van de wilde bij.

De helft van de circa 360 bijensoorten in Nederland is bedreigd. Dit heeft gevolgen voor bijen, voor andere diersoorten en zelfs voor de mens. Bijen zorgen namelijk voor de bestuiving van 80 procent van onze eetbare gewassen en wilde planten. Het gebrek aan voedsel en nestgelegenheid is de grootste bedreiging voor de wilde bij.

Tijdens de lezing neemt Stefan Pronk van Landschapsbeheer Drenthe belangstellenden mee in het leven van de wilde bij. De levenswijze, herkenning en de relatie tussen wilde bijen en bloeiende planten komen aan bod. Daarnaast krijgt men praktische tips over maatregelen om wilde bijen en andere insecten te helpen, zoals het creëren van nestelplekken, het planten van bij-vriendelijke bomen en struiken en het ontwikkelen en beheren van bloemrijke weiden en bermen.

De lezing begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.15 uur. Aanmelden kan via www.lbdrenthe.nl.

In navolging van de lezing organiseert Landschapsbeheer Drenthe op zaterdag 28 augustus een excursie over de bescherming van wilde bijen. Hier volgt later meer informatie over.