De leerlingen van het Ubbo Emmius buigen zich over hun eerste examen in de Pleinzaal van Theater Geert Teis. (foto: Auniek Klijnstra)
De leerlingen van het Ubbo Emmius buigen zich over hun eerste examen in de Pleinzaal van Theater Geert Teis. (foto: Auniek Klijnstra)

Eindexamens zijn begonnen voor leerlingen Ubbo Emmius

Algemeen

STADSKANAAL - De examenleerlingen uit Havo 5 en Vwo 6 van scholengemeenschap Ubbo Emmius in Stadskanaal zijn maandag begonnen aan hun eindexamen. 

Dit jaar niet in de vertrouwde omgeving van de gymzaal op school, maar in Theater Geert Teis. Verspreid over het gebouw - in de Pleinzaal, de foyer, het theatercafé en op het podium in de theaterzaal - bogen de Vwo-leerlingen zich over het examen wiskunde, de Havisten mochten zich wagen aan bedrijfseconomie. ,,We merken dat vooral het podium heel populair is bij de leerlingen en dat is ook wel te begrijpen, want wanneer doe je nou examen op zo’n plek? Alle ruimtes zijn tijdens de examens overigens goed afgesloten, zodat de leerlingen niet afgeleid kunnen worden’’, zegt Mike Bakker van Theater Geert Teis. Het is overigens niet de eerste keer dat de Ubbo-leerlingen hun toetsen maken in het theater: ook de laatste tentamenweek heeft op deze plek plaatsgevonden. ,,We zijn blij dat we de komende twee weken weer dagelijks mensen over de vloer hebben en dat we op deze manier ook iets voor Stadskanaal kunnen betekenen in deze tijden.’’ 

Het idee om de toetsweek en eindexamens voor de examenleerlingen naar Geert Teis te verplaatsen, leefde bij beide partijen. ,,Toen ik contact opnam met directeur Annelies Klunder, bleek dat zij ons op het lijstje had staan om te kijken of ze iets voor ons konden betekenen’’, zegt Jeroen Baerveldt, locatiedirecteur van het Ubbo Emmius Stationslaan. ,,De eerste examens zijn vandaag (maandag) goed verlopen en de komende twee weken zullen er doordeweeks dagelijks examens worden gehouden. Het laatste examen is op maandag 31 mei.’’ Alleen de examens voor de kunstvakken vinden op school plaats. ,,Dat heeft te maken met het feit dat die op de computer moeten worden gemaakt en die faciliteiten hebben we zelf op school. Overigens hebben alle examenleerlingen hun gewone lessen allemaal fysiek op school kunnen volgen, dat is voor hen wel prettig geweest.’’ 

In totaal doen 204 Havo- en Vwo-leerlingen eindexamen. Op donderdag 10 juni krijgen zij de uitslag.