Afbeelding

Meer laadpalen in Aa en Hunze

Algemeen

GIETEN - Steeds meer mensen rijden in een elektrische auto, waardoor er een groeiende behoefte aan openbare laadpalen is. Aa en Hunze gaat daarom werken aan een netwerk van laadpalen in de gemeente.

Wethouder Co Lambert: ,,Er komen steeds meer elektrische auto’s, ook in Aa en Hunze. Om dit te stimuleren is het belangrijk dat we een goed netwerk van laadpalen krijgen. Ik ben daarom blij dat we deze stap nu zetten en dat we deze zomer de eerste openbare laadpalen gaan plaatsen in onze gemeente!’’ 

Dekkend netwerk
Om elektrisch vervoer te stimuleren wil de gemeente Aa en Hunze voor inwoners, forenzen en toeristen een dekkend netwerk van openbare laadpalen opbouwen. Het college van burgemeester en wethouders heeft 10 strategische locaties aangewezen voor het plaatsen van laadpalen. In totaal worden er in deze eerste stap 13 laadpalen geplaatst, verdeeld over verschillende dorpen. Wethouder Lambert: ,,Deze zomer wordt de eerste reeks laadpalen geplaatst. Daarna volgen er nog veel meer en daarbij gaan we ook onze inwoners betrekken.’’

Inwoners met een elektrische auto en zonder eigen oprit kunnen een laadpaal in de openbare ruimte aanvragen via openbaarladen.nl. Deze laadpaal is voor algemeen gebruik, ook buurtbewoners en bezoekers kunnen er gebruik van maken.

1000 laadpalenplan
De gemeente Aa en Hunze doet mee aan het 1000 laadpalenplan van de provincies Groningen en Drenthe. Dit plan is er op gericht om vervoer groener en slimmer te maken. Door het plaatsen van 1000 openbare laadpalen in Groningen en Drenthe met 100 % Nederlandse, groene stroom dragen we bij aan een snelle omslag naar elektrisch rijden en duurzame energie.

Voor de eerste 10 locaties heeft de gemeente een verkeersbesluit genomen. 

Annen: Zuidlaarderweg 89 (1 laadpaal);
Eext: Stationsstraat 7 (1 laadpaal);
Gasselte: Achter de Brinken 6e (2 laadpalen); 
Gasselternijveen: Ceresstraat 4 (1 laadpaal) en Hunzepark 4 (2 laadpalen);
Gieten: Heetkamp 8 (1 laadpaal) en Spiekersteeg 1 (2 laadpalen);
Rolde: Hoofdstraat 24 (1 laadpaal), Zuides 50 (1 laadpaal) en Schapendrift 17 (1 laadpaal)

Deze locaties, en meer informatie over laadpalen in Aa en Hunze, zijn te vinden op www.aaenhunze.nl/laadpalen.