Afbeelding

Hondsrugtuin open voor publiek

Algemeen

EERSTE EXLOËRMOND – De Hondsrugtuin van Geert en Ginie Klooster in Eerste Exloërmond opent deze zomer weer enkele malen haar deuren voor de liefhebbers. 

,,Om dit mogelijk te maken, vragen we alle bezoekers om zich aan de coronamaatregelen te houden. We kunnen hierdoor helaas niet het terras openen voor koffie en thee.’’ Komend Pinksterweekend, op 23 en 24 mei, is de tuin zowel op zondag als maandag van 11.00 tot 17.00 uur te bezoeken, met onder meer fris voorjaarsgroen en bloeiende Allium en Camassia.

De tuin van 3000 vierkante meter in het vlakke Veenkoloniale landschap is omgeven door een windsingel met mooie doorkijkjes. De tuin is aangelegd in een natuurlijke stijl, met grote borders in verschillende kleurnuances (waarvan enkele opnieuw aangeplant) en met een grote verscheidenheid aan vaste planten en grassen. Ook zijn er meerdere borders in prairiestijl en een hobbykwekerij. 

Als het weer het toelaat is er buiten een expositie van handgeverfde stoffen, art quilts, handgesponnen wol, schapenwollen objecten en wilgentenen ornamenten.