Derk en Grietje Beijering vieren vandaag hun 60e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)
Derk en Grietje Beijering vieren vandaag hun 60e trouwdag. (foto: Auniek Klijnstra)

Derk en Grietje Beijering vieren hun diamanten huwelijk

Algemeen

VALTHE – Derk en Grietje Beijering uit Valthe bereiken vandaag een bijzonder huwelijksjubileum: ze zijn 60 jaar getrouwd en vieren hun diamanten huwelijk.

Derk (83), die is geboren en getogen in Valthe, en Grietje (81), die het levenslicht voor het eerst aanschouwde in Ees, leerden elkaar zo'n 63 jaar geleden kennen in Ees. ,,Ik liep met een paar vriendinnen over straat in Ees toen mijn man met een paar vrienden langs kwam fietsen’’, aldus Grietje. ,,Ze spraken ons aan en zo is het begonnen.'' Haar man vult aan: ,,Ik was toen 20 jaar oud en zij was 17. En vanaf dat moment zijn we altijd samen gebleven.’’

Na drie jaar verkering trouwen de twee op 14 april 1961, waarna het kersverse echtpaar in Valthe gaat wonen. Derk: ,,Ik ben een echte Valther: ik ben er geboren en zal er ook altijd blijven wonen.'' Derk verdient de kost als elektricien en loodgieter en doet dat werk met veel plezier tot hij met pensioen gaat. Zijn vrouw Grietje werkt in totaal vijf jaar in Hotel Bieze in Borger, waar ze alle voorkomende werkzaamheden uitvoert. Het stel krijgt drie kinderen en inmiddels zijn er ook drie kleinkinderen aan de familie toegevoegd.

De twee wonen nog steeds zelfstandig en zijn redelijk gezond. Derk fietst en wandelt nog veel, vroeger deed het echtpaar dat vooral samen. Het huwelijksjubileum wordt, mede door de coronamaatregelen, in kleine kring gevierd. ,,Gewoon met ons gezin en dat is prima.'' Een bezoek van burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn zit er ook nog even niet in, dat staat voor een later moment gepland.