Dorpentocht 316 onderweg door Noord-Nederland.
Dorpentocht 316 onderweg door Noord-Nederland. (foto: Arinda Meijer)

Dorpentocht 316 komt ook in Gieterveen en Gieten

Algemeen

GIETEN/GIETERVEEN - Dorpentocht 316 zal ook Gieten en Gieterveen aandoen. Dorpentocht 316 is een initiatief van Unite in Christ. Het doel van de tocht is om christenen in de woonplaatsen te verbinden en op te roepen tot gebed voor een geestelijke opwekking. Zodat er een mars voor eenheid in Christus ontstaat.

De wandeltocht gaat door Noord-Nederland. Samen met een kruis van 3,5 meter wordt er tussen Pasen en Pinksteren van plaats naar plaats gewandeld. Unite in Christ heeft een warm hart voor de mensen van Noord-Nederland. Daarom maken ze deze dorpentocht in de vorm van een hart.

De wandeling is 5 april gestart in Wijnjewoude. Daarna wordt er 42 dagen gewandeld van dorp naar dorp (en stad) in Friesland, Drenthe en Groningen. In iedere aankomstplaats wordt het kruis neergezet als teken van hoop en van eenheid in Christus. De volgende dag gaat dit kruis met de groep weer mee naar het volgende dorp. De wandeling eindigt 22 mei weer in Wijnjewoude.

De groep komt op maandag 19 april aan bij de PKN-kerk in Gieterveen en vertrekt de volgende dag naar Gieten. Een groep van maximaal 30 personen zal met een kruis naar het betreffende dorp wandelen. Om mee te wandelen kan men zich aanmelden op de website www.dorpentocht316.nl.

Unite in Christ wil graag zien dat de ‘eigen’ mensen uit het dorp waar het kruis de dag daarvoor is aangekomen, wandelen naar het andere dorp. Daar wordt de groep ontvangen door plaatselijke vertegenwoordigers vanuit de verschillende kerken. Om 19.30 uur zal het kruis in het centrum van het dorp opgericht worden. Daar zal een programma van een half uur starten, waarbij een teamleider van Unite in Christ de leiding heeft. Er zal aandacht zijn voor het thema (eenheid in Christus en bloei van je dorp) en er wordt voor het dorp gebeden. Meer informatie is verkrijgbaar via:  info@uniteinchrist.nl