Het Peuzelpad leidt de deelnemers onder meer over het Drouwenerzand. (foto: Het Drents Landschap)
Het Peuzelpad leidt de deelnemers onder meer over het Drouwenerzand. (foto: Het Drents Landschap)

Nieuw in Drouwen en Gasselte: het Peuzelpad

Algemeen

DROUWEN/GASSELTE - Horecagelegenheden Robin Hood Ribhouse, Eetcafé Alinghoek en Brasserie Flair hebben de koppen bij elkaar gestoken en een wandeltocht voor iedereen ontwikkeld: het Peuzelpad. De eerste tocht staat gepland op zondag 18 april van 14.00 tot 17.00 uur.

Onder het genot van een peuzelgerechtje en drankje kunnen de wandelaars een route volgen langs de paaltjes met paarse koppen in het mooie natuurgebied tussen Gasselte en Drouwen. Deze route leidt hen langs alle deelnemende horeca en over het Drouwenerzand. 

Opgave is mogelijk bij 1 van de 3 horecabedrijven. De deelnemers starten hun Peuzelpad-middag met een hartelijke ontvangst, uitleg over de route en ze krijgen een routekaart. Ook staat hier alvast een kop koffie of thee met een lekkernij in stijl klaar. ,,Al wandelend komt men langs alle horecagelegenheden, waar ze worden verrast met heerlijke fingerfood gerechtjes’’, aldus Tessa Buikema. De route eindigt weer op de startlocatie, waar de deelnemers hun laatste versnapering krijgen om op te peuzelen. 

De prijs per persoon is €22,50. De Peuzelpad-tocht is uit te breiden met een drankenarrangement à €12,-, waarbij men op alle locaties speciaal bijpassende dranken krijgen. ,,Laat u verrassen door het natuurschoon en de specialiteiten van de eetgelegenheden die dit mooie gebied u kan geven!’’