Nieuw-Buinen wil het 200-jarig bestaan in 2023 groots gaan vieren. (logo: Dennis Middeljans)
Nieuw-Buinen wil het 200-jarig bestaan in 2023 groots gaan vieren. (logo: Dennis Middeljans)

Bestuur 200 Jaar Nieuw-Buinen weer op volle sterkte

Algemeen

NIEUW-BUINEN - Het bestuur van Stichting 200 Jaar Nieuw-Buinen is weer op volle sterkte. Lambert Folkers en Peter Zwiers hebben het bestuur weer versterkt na het plotselinge vertrek van twee bestuursleden. 

Beide voormalige bestuursleden moesten vanwege persoonlijke omstandigheden hun bestuurslidmaatschap beëindigen, waardoor er gezocht moest worden naar nieuwe bestuursleden. Lambert Folkers heeft de functie van penningmeester op zich genomen, Peter Zwiers zal de functie van voorzitter gaan vervullen. Het bestuur bestaat verder uit Derk Smit, Marion Zwiers, Jacco Pranger en Dennis Middeljans.

Groots vieren
In 2023 bestaat Nieuw-Buinen 200 jaar. Er zijn plannen om dit groots te vieren. Ondanks de coronatijd zijn de voorbereidingen in volle gang. Het bestuur van het Glasblazersdorp wil samen met alle bewoners van Nieuw-Buinen dit mooie jubileum voor jong en oud vieren. Er zijn daarom verschillende commissies ingesteld om te zorgen dat 2023 een onvergetelijk jaar wordt voor Nieuw-Buinen.

Op de Facebookpagina van 200 Jaar Nieuw-Buinen (https://www.facebook.com/200-jaar-Nieuw-Buinen-103568381424189) en via de Dorpskrant van Nieuw-Buinen worden de komende tijd alle plannen gedeeld.