Afbeelding

Westerwolde wacht met besluit over aankoop zwembad Parc Emslandermeer

Algemeen

VLAGTWEDDE - De gemeente Westerwolde komt voorlopig nog niet met een voorstel naar de gemeenteraad over het aankopen van het zwembad op Parc Emslandermeer in Vlagtwedde. 

Reden hiervoor is dat burgemeester en wethouders eerst de termijn voor het instellen van een hoger beroep door de zwemschool willen afwachten. De zwemschool heeft als enige huurder en exploitant van het zwembad een rechtszaak verloren over een vermeende verlenging van de huurperiode. Het college benadrukt dat zij nog steeds een positieve grondhouding heeft tegenover de aankoop van het zwembad. 

Vorige week deed de kantonrechter uitspraak in de rechtszaak tussen de zwemschool en de Stichting Belangen eigenaars Parc Emslandermeer (SBPE). De zwemschool kan tot 16 mei hoger beroep instellen tegen deze uitspraak. De gemeente is zelf geen partij in de rechtszaak en wil deze termijn afwachten.

Besluitvorming voor de zomer
Als de zwemschool niet in hoger beroep gaat, dan kan vanaf 16 mei de besluitvorming weer worden opgepakt. In dat geval is het streven dat de gemeenteraad nog voor de zomer een besluit neemt over de eventuele aankoop van het zwembad.