Afbeelding

G-com helpt winkeliers met afsprakensysteem

Algemeen

STADSKANAAL – Winkeliers mogen hun zaak weer openen voor winkelen op afspraak. G-com & OnlineBouwers, IT-bedrijven uit Stadskanaal en Winschoten, bundelen hun krachten en willen alle winkeliers in Nederland graag ondersteunen.

Daarvoor hebben ze een gratis systeem gebouwd waarmee klanten een afspraak kunnen maken bij hun favoriete winkel. ,,Na de persconferentie van vorige week kregen wij veel vraag naar een online afsprakensysteem. Als winkelier is het in deze periode handig om een systeem te hebben waar de klant zijn afspraak kan inplannen. De winkelier kan zich makkelijk en snel aanmelden en zijn eigen tijdsvakken aangeven’’, zegt Gezinus Stötefalk, eigenaar van G-com Automatisering. ,,Als winkelier kun je je aanmelden op www.langsdewinkel.nl. Daar krijg je een eigen link waarop de klant zijn afspraak kan inplannen. Alle aanmeldingen krijg je binnen op het door jou aangegeven mailadres.’’

Zelf regels handhaven
Het is de bedoeling dat de winkelier er zelf voor zorgt dat de regelgeving wordt gehandhaafd. Dat betekent concreet dat er maximaal twee klanten tegelijk in de winkel mogen zijn die zich 4 uur van tevoren hebben aangemeld. In een winkel met meerdere verdiepingen mogen maximaal twee klanten per verdieping toegelaten worden. De afspraken zijn voor minimaal tien minuten, om te voorkomen dat er toch contacten zijn tussen klanten die elkaar snel afwisselen. De basisregels zoals de 1,5 meter afstand, hygiënemaatregelen en thuisblijven bij klachten blijven uiteraard gelden.