Afbeelding

Digitale informatiebijeenkomst over Nedersaksenlijn

Algemeen

REGIO - Hoe realistisch is de Nedersaksenlijn? En wat levert deze spoorverbinding tussen Enschede en Groningen op voor de Duits-Nederlandse grensregio? 

Daar gaat het over op dinsdag 9 maart in theater De Voorveghter in Hardenberg tijdens een digitale informatieavond. De bijeenkomst is voor iedereen live te volgen via een link op www.nedersaksenlijn.nl. 

Met elkaar verbonden
De Nedersaksenlijn is een nieuwe ijzeren ruggengraat door Noordoost-Nederland en het aangrenzende Duitse gebied. Steden, onderwijs, bedrijven, ideeën en vooral mensen worden met elkaar verbonden door deze spoorlijn. Een stimulans voor de toekomstige ontwikkeling van het grensgebied. De aanleg van een klein stukje ontbrekend spoor tussen Emmen en Stadskanaal maakt dit mogelijk. Dat is wat de Stichting Nedersaksenlijn wil bereiken.

De deelnemers komen uit het bedrijfsleven, onderwijs, zorg en overheid. Naast bekende bestuurders uit Groningen, Drenthe en Overijssel zijn er zittende en kandidaat-leden van de Tweede Kamer aanwezig. Vanuit Duitsland zijn er bijdragen van de directeur van de Bentheimer Eisenbahn, de burgemeester van de stad Nordhorn en de Landrat van de Landkreis Emsland. Samen met Stichting Nedersaksenlijn delen zij hun visie op het grensoverschrijdende project.

De bijeenkomst wordt gehouden tussen 19.30 en 20.30 uur en is online te volgen via de website van de Nedersaksenlijn. Het project Forum Nedersaksenlijn wordt onder andere ondersteund met een bijdrage vanuit Europese Interregmiddelen. De stichting hoopt dat veel inwoners van de grensregio deelnemen en ook gebruik maken van digitale mogelijkheden om vragen te stellen.