Volleybalteams kunnen volgend seizoen op hun eigen niveau blijven spelen.
Volleybalteams kunnen volgend seizoen op hun eigen niveau blijven spelen. (Foto: Henry Koops)

Geen promotie en degradatie bij volleybal

Algemeen

REGIO – De Nederlandse Volleybalbond (Nevobo) heeft deze week door de nieuwe lockdown aangegeven om de huidige competitie niet uit te spelen. Daarom is besloten dat er geen promotie en degradatie plaatsvinden.

Door de maatregelen van het kabinet om het coronavirus in te dammen is ook het laatste door de Nevobo voorgestelde scenario komen te vervallen. Het ging hierbij om het spelen van een halve competitie. Door het niet uitspelen van de competitie zullen er geen teams of promoveren of degraderen. Dit geldt voor de niveaus Topdivisie en lager. 

De bond wil wel als het coronavirus het toelaat, wedstrijden gaan organiseren. Deze wedstrijden vinden voor zoveel mogelijk plaats conform de resterende wedstrijdschema’s binnen de huidige poules. Er zal eerst worden geïnventariseerd welke teams willen spelen. 

De Nevobo richt zich vast op het volgende seizoen. Alle teams houden hun recht op hun plaats in hun klasse of divisie. We hebben al de mogelijkheid geboden voor horizontale instroom op hogere niveaus. Voor de 1e klasse en lager is er sprake van vrije inschrijving.    

De verwachting is dat medio februari de portal opengaat waarin verenigingen steun kunnen aanvragen voor de doorlopende vaste lasten (waaronder bondsafdrachten) van de vereniging. Over de voorwaarden en de procedure zullende verenigingen separaat worden geïnformeerd.  

Diverse verenigingen hebben de deuren van hun beachvelden weer geopend waardoor het voor de jeugd mogelijk om te volleyballen.