Klaas Sloots wordt 20 januari geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Stadskanaal.
Klaas Sloots wordt 20 januari geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Stadskanaal. Gemeente Stadskanaal

Installatie burgemeester Klaas Sloots op YouTube

Algemeen

STADSKANAAL - Klaas Sloots (49) zal op woensdag 20 januari door commissaris van de Koning René Paas worden geïnstalleerd als nieuwe burgemeester van Stadskanaal.

Na een uitgebreide procedure is Klaas Sloots op 3 november 2020 door de gemeenteraad voorgedragen als nieuwe burgemeester van Stadskanaal. Bij Koninklijk Besluit van 14 januari is Sloots vervolgens officieel tot burgemeester van Stadskanaal benoemd. Deze benoeming gaat in op 20 januari. 

Klaas Sloots is nu nog wethouder voor GroenLinks in de Overijsselse hoofdstad Zwolle. Hij neemt het stokje over van waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt. Zij heeft de honneurs in Stadskanaal waargenomen na het vertrek van waarnemend burgemeester Froukje de Jonge, die is teruggekeerd naar haar woonplaats Almere om daar als wethouder aan de slag te gaan. 

De commissaris van de Koning, René Paas, zal de nieuwe burgemeester beëdigen tijdens een bijeenkomst in de Pleinzaal van Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Vanwege het Corona-virus is de plechtigheid, die om 19.30 uur begint, niet voor publiek toegankelijk. Slechts een zeer beperkt aantal mensen zal hierbij aanwezig zijn.

De plechtigheid zal live zijn te volgen op het YouTube-kanaal van de gemeenteraad.