Afbeelding

Brand in appartementencomplex Musselkanaal, twee bewoners gewond

Algemeen

MUSSELKANAAL - Bij een brand in een appartementencomplex in Musselkanaal zijn donderdagmiddag twee bewoners gewond geraakt.

De brandweer kreeg rond het middaguur een melding van de brand in het appartementencomplex aan het Havenplein. De brand, die ontstond in een meterkast, werd vanaf de achterzijde van het pand bestreden. Daarbij werd hulp geboden door korpsen uit omliggende plaatsen. Vanwege de rookontwikkeling moesten meerdere, veelal oudere bewoners hun woning verlaten. Sommigen moesten met een hoogwerker uit hun woning worden gehaald. Voor hen werd opvang geregeld. Een aantal bewoners werd onderzocht door het ambulancepersoneel, twee personen gingen voor de zekerheid mee naar het ziekenhuis.

Enexis sloot de nutsvoorzieningen van het complex af. De Dierenambulance werd ingeschakeld voor de opvang en verzorging van twee katten. 

Troebel water
Waterbedrijf Groningen laat weten dat inwoners van Musselkanaal als gevolg van de brand tijdelijk mogelijk minder waterdruk en/of troebel water kunnen hebben. Bij troebel water wordt aangeraden een kwartiertje te wachten en daarna de kraan even door te laten stromen tot het water weer helder is.