Afbeelding

Isolatiesubsidie voor Drentse woningeigenaren met smalle beurs

Algemeen

BORGER-ODOORN - Woningeigenaren in Drenthe met een laag inkomen kunnen een subsidie van maximaal 2500 euro aanvragen om de woning (beter) te isoleren. Deze subsidie geldt voor alle Drentse gemeenten.

Isolatie maakt een huis prettiger om te wonen: het helpt tegen tocht, kou en CO2-uitstoot en zorgt bovendien voor een lagere energierekening. Afhankelijk van het type isolatie daalt de energierekening met 10 tot 30 procent. De subsidie is te gebruiken voor verschillende werkzaamheden zoals spouwmuurisolatie, gevelisolatie en vloerisolatie. Aanvragers hoeven zich geen zorgen te maken over de kosten als ze een bedrijf inschakelen. Op natuurvriendelijkisoleren.nl staat een lijst van geschikte bedrijven. Deze bedrijven doen onder andere een ecologisch onderzoek.

Een voorwaarde is wel dat het jaarinkomen lager is dan 34.100 euro. Bij de aanvraag moet de aanvrager een ondertekende offerte aanleveren van een bij de Kamer van Koophandel (KVK) geregistreerde aannemer. Deze offerte moet van na 1 november 2023 zijn. De aanvrager moet de werkzaamheden binnen een jaar na het uitbetalen van de subsidie uitvoeren.

De isolatiesubsidie is aan te vragen op de website van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN): www.snn.nl. Binnen acht weken wordt de aanvraag beoordeeld.