De Litouwse accordeoniste Egle Bartkeviciute treedt op zondag 14 april op in Theater Geert Teis in Stadskanaal.
De Litouwse accordeoniste Egle Bartkeviciute treedt op zondag 14 april op in Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Veelzijdige accordeonklanken klinken in Theater Geert Teis

Algemeen

STADSKANAAL - In Theater Geert Teis in Stadskanaal vindt zondag 14 april de elfde editie van het Internationaal Accordeonfestival plaats. 

De Litouwse accordeoniste Egle Bartkeviciute is dit jaar een van de optredende artiesten. Deze zeer getalenteerde en gewaardeerde muzikant wordt erkend om haar uitzonderlijke talent, technische bekwaamheid en boeiende optredens. Zij woont en werkt sinds enkele jaren in Parijs. Met een schat aan ervaring en een passie voor muziek die al op jonge leeftijd voortkomt, heeft Egle zichzelf gevestigd als een prominent figuur in de wereld van het accordeonspel. Egle’s toewijding en talent hebben haar erkenning en onderscheidingen opgeleverd tijdens prestigieuze internationale wedstrijden: de Trophee Mondial de l’Accordeon, CIA Coupe Mondiale, PIF Castelfidardo en Klingenthal zijn Egle’s opmerkelijke prestaties het bewijs van haar uitzonderlijke vaardigheden en muzikaliteit.

Het programma bestaat verder uit optredens van Emanuele Viti uit Italië, het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) en de 15-jarige Nederlandse accordeonist Jamiro. Elke artiest speelt twee sets, variërend van 15 tot 25 minuten per set. De ritmische begeleiding komt wederom van Bert van Erk (contrabas) en Rene van Astenrode (drums/vibrafoon). Onder voorbehoud staan in de foyer één of meer stands op het gebied van accordeons en bladmuziek.  

Het theater gaat open om 12.00 uur, de zaal om 13.15 uur. Het programma is van 13.30 tot 17.00 uur met één pauze van 30 minuten. Tickets kosten 17,50 euro in de voorverkoop en 20 euro aan de kassa op zondag 14 april. Bestellen kan via www.accordeonfestival.nl, info@accordeonfestival.nl of door te bellen naar 06-83014316.