De vrijwilligers zijn hard aan het werk om de nieuwe beachbar in elkaar te zetten. (foto: Nico Wiersema)
De vrijwilligers zijn hard aan het werk om de nieuwe beachbar in elkaar te zetten. (foto: Nico Wiersema)

Vrijwilligers Pagefestival actief tijdens NLdoet

Algemeen

STADSKANAAL - Een aantal vrijwilligers zijn zaterdag in het kader van de landelijke vrijwilligersactie NLdoet creatief bezig geweest en hebben een beachbar, aanwijzingsborden en houten stortbekerdeksels gemaakt voor het komende Pagefestival 2024 in Stadskanaal.

Naast de beachbar moesten er ook nieuwe installaties gemaakt worden om de gebruikte bekers in te deponeren. De organisatie moet verplicht met andere bekers werken: er mogen van het Rijk geen wegwerpbekers meer worden gebruikt. De statiegeldbekers worden in deze nieuwe verzamelpunten achter de bar verzameld. De bezoeker kan de statiegeldbeker inleveren of doneren voor het Pagefestival 2025. ,,We zijn de hele dag bezig geweest met het zagen, in elkaar zetten en branden van de beachbar. In houten platen, die als deksel gaan dienen voor de bekercontainers, moesten de rondingen voor de bekers gezaagd worden en ze moesten geverfd worden’’, vertelt vrijwilligster Elly Verhoef. Tussen de middag stonden heerlijke snert en belegde broodjes klaar voor de harde werkers en aan het eind van de middag was alles klaar en werd het eerste nieuwe biertje gedronken. Voor de NLdoet-actie ontving het Pagefestival een bijdrage van 350 euro van het Oranje Fonds.

Het Pagefestival met muziek, theater, beeldende kunsten, dichters, een markt, foodtrucks en vermaak voor kinderen vindt plaats op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni. Naast veel muziek kunnen bezoekers aan de nieuwe beachbar genieten van speciaalbiertjes, in het Paleis van de Schone Kunsten (het scoutinggebouw) is een expositie van drie kunstenaars te zien, er zijn theatervoorstellingen op het hoofdterrein en kinderactiviteiten. Nieuw is het blote-voetenpad.