Afbeelding

Online ouderavond Welstad over pubers en verleidingen

Algemeen

STADSKANAAL – Stichting Welstad organiseert op dinsdag 30 januari een online ouderavond over het thema ‘Pubers en verleidingen’.

Dat gebeurt in samenwerking met de GGD en Verslavingszorg Noord Nederland. De informatie die wordt gedeeld is (voornamelijk) gericht aan de ouders van scholieren in klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. ,,Kinderen worden ouder en krijgen in zo’n nieuwe situatie meer te maken met verleidingen die op de loer liggen. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan roken, drinken en drugs, maar ook het vapen dat steeds populairder lijkt te worden onder jongeren’’, zegt jongerenwerker Tias Eggens. ,,Wij willen daarom ouders voorlichten over hoe het brein van zo’n puber werkt en hoe je het beste met ze in gesprek kan blijven zonder ze tegen je in het harnas te jagen. Een jeugdarts zal zijn verhaal komen doen en zal verder in gaan op hoe een verslaving werkt. Daarnaast zal iemand van VNN tips en tricks geven over het herkennen en bespreekbaar maken van signalen.’’

De avond is in principe bedoeld voor ouders van jonge scholieren, maar het staat andere belangstellenden vrij om aan te haken. De online ouderavond vindt plaats via YouTube en is te bezoeken via www.welstad.nl/online-ouderavond. Via een chatbox is het bovendien mogelijk om vragen te stellen. Het organiseren van deze avond is mogelijk vanuit het lokale preventie akkoord binnen de gemeente Stadskanaal, waarbij diverse partijen samenwerken aan preventiedoelen ten gunste van de gezondheid van inwoners.