Afbeelding

Twee koninklijke onderscheidingen in Borger-Odoorn

Algemeen

BORGER-ODOORN - Willem Boelens uit Nieuw-Buinen en Arie den Boer uit Borger zijn vandaag tijdens de jaarlijkse lintjesregen aan de vooravond van Koningsdag onderscheiden.

Beide heren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De onderscheidingen zijn hen beiden thuis opgespeld door burgemeester Jan Seton. 

Willem Boelens is al zeker 35, maar misschien al meer dan 40 jaar bestuurslid van speeltuinvereniging Kindervreugde in zijn woonplaats. Daar vervult hij momenteel de functie van secretaris. Boelens staat dagelijks klaar voor de speeltuin, waar hij elke dag de poort opent en sluit. Daarnaast houdt Boelens het logboek bij en onderhoudt hij de contacten met de gemeente. Hij verricht zelf werkzaamheden en reparaties om de speeltuin veilig en schoon te houden en hij zorgt dat er steeds een groep vrijwilligers klaar staat om de ‘grote schoonmaak’ te houden. Het gaat hier niet om veel verschillende vrijwilligersactiviteiten, maar wel eentje die de decorandus al vele jaren met passie doet. Door alle jaren heen hebben heel veel kinderen plezier gehad. ,,Omdat de kinderen veilig moeten kunnen spelen’’, aldus Boelens.

Arie den Boer is in zijn werkzame leven directeur van de stadswachten in Zwolle geweest. Hij heeft in een hectische en verwarrende tijd de Stadswacht Zwolle er weer bovenop geholpen én gehouden. Hij organiseerde activiteiten om de onderlinge verbondenheid te bevorderen en stond pal voor zijn mensen. Maar ook na zijn pensionering was en is Den Boer er voor zijn medemens. In 2008 en 2009 was hij algemeen manager bij FC Emmen voor alleen een onkostenvergoeding en van 2009 tot 2020 is de inwoners van Borger vrijwilliger geweest in Hospice ’t Huis van Heden in Emmen. In dezelfde tijd is Den Boer ook betrokken geraakt bij de tennisvereniging in zijn woonplaats, waar hij onder meer voorzitter is geweest. Tien jaar geleden is Arie den Boer begonnen met hardlopen en sloot hij zich aan bij de Runners Stadskanaal. Al snel deed hij daar meer dan alleen hardlopen: onder zijn aansturing ontstonden onder andere de jaarlijkse Hunebedloop in Borger, de Run van Winschoten, de 5 x 5 estafette en de Nieuwjaarsloop. Ook heeft hij een ‘dagloopgroep’ opgericht voor lopers die niet graag in het donker trainen en inmiddels is hij trainer bij de beginnersgroep van Runners Stadskanaal. In 2022 heeft de PvdA Borger-Odoorn de Vrijwilligersprijs 2021 aan hem uitgereikt.