De PKN-kerk in Nieuw-Buinen is een van de twee opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. (eigen foto)
De PKN-kerk in Nieuw-Buinen is een van de twee opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen. (eigen foto)

Twee opvanglocaties voor Oekraïners in Nieuw-Buinen

Algemeen

NIEUW-BUINEN - Door de oorlog in Oekraïne komen er veel vluchtelingen naar Nederland. Ook in Borger-Odoorn zijn er opvangplekken nodig om Oekraïners een verblijfplaats te bieden. 

De gemeente opent daarom twee opvanglocaties in Nieuw-Buinen: zorgboerderij Het Kleurenpalet aan het Noorderdiep en de PKN-kerk aan de Kerklaan. Beide locaties zijn goedgekeurd om als opvanglocatie te worden gebruikt. De gemeente heeft samen met de beheerders van de locaties al de nodige afspraken gemaakt om een veilige opvangsituatie mogelijk te maken.

Informatiebijeenkomst  
Belangstellenden zijn dinsdag welkom voor een informatiebijeenkomst in het dorpshuis van MFA Noorderbreedte. Vanaf 18.45 uur is de inloop en om 19.00 uur worden de aanwezigen geïnformeerd over de opvang op de twee locaties. Burgemeester Jan Seton en wethouder Nynke Houwing en enkele medewerkers van de gemeente zijn hierbij aanwezig. Er is gelegenheid om vragen te stellen.

Vragen over de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne kunnen ook gemaild worden naar vluchtelingenoekraine@borger-odoorn.nl of telefonisch gesteld worden via het algemene nummer van de gemeente: 14 0591. Het Klantcontactcentrum verbindt de mensen dan door met de juiste medewerker.